5 tips om je smartphone te beveiligen op de festivals

In Nederland werden vorig weekend honderden smartphones gestolen, en ook Belgische festivalorganisatoren vrezen voor smartphone-diefstallen. 5 tips van securitybedrijf Norton om je smartphone te beveiligen op festivals.

Uit een onderzoek van veiligheidsspecialist Norton blijkt dat 92 procent van de festivalgangers eerder zijn smartphone dan zijn identiteitskaart of bankkaart mee naar de wei neemt.

Dat is een risico, want vorige week werden nog enkele honderden telefoons gestolen door georganiseerde buitenlandse bendes op het Indian Summer Festival in Nederland. Ook op de Belgische festivals wordt dit scenario gevreesd.

Daarom geeft Norton 5 nuttige tips om je smartphone beter te beveiligen.

1. Stel een wachtwoord in Om zeker te zijn dat dieven je smartphone niet gebruiken om naar dure betaalnummers te bellen, beveilig je je toestel best met een (niet te voor de hand liggend) wachtwoord.

2. Installeer apps die je smartphone kunnen traceren Er zijn voor elke smartphone apps voorhanden waarmee je een gestolen toestel van op afstand kunt opsporen en blokkeren. Download zulke apps, ook al hangt er vaak een prijskaartje aan vast.

3. Wees behoedzaam voor online ticketverkoop Er worden vaak tickets aangeboden via sociale media of kwaadwillige ’ticketsites’, die fake kaartjes verkopen die virussen kunnen teweegbrengen of met je gebruikersgegevens aan de haal gaan. Vermijd zo’n sites.

4. Let op met openbare WiFi-hotspots Veel publieke WiFi-hotspots zij kwetsbaar, en kunnen door dieven misbruikt worden om persoonlijke gegevens van gebruikers te stelen. Doe dus zeker geen smartphone-transacties op zo’n WiFi-netwerken.

5. Houd je IMEI-nummer bij Een IMEI-nummer is een uniek serienummer, terug te vinden door *#06# in te geven op het numerieke klavier van je smartphone. Noteer dat nummer en neem het met je mee, want aan de hand daarvan kan je je toestel laten traceren en blokkeren. (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content