60 miljoen euro voor onderhoud Astrid

Astrid, het bedrijf dat het Tetra-radiocommunicatienetwerk van ’s lands hulp- en veiligheidsdiensten uitbaat, is op zoek naar een partij die dat netwerk vanaf 2009 zal onderhouden.

Astrid, het bedrijf dat het Tetra-radiocommunicatienetwerk van ’s lands hulp- en veiligheidsdiensten uitbaat, is op zoek naar een partij die dat netwerk vanaf 2009 zal onderhouden.

Het huidige onderhoudscontract is sinds de start van Astrid in 1998 in handen van het consortium Kreutler-Nokia-Telindus (met verscheidene onderaannemers). Het Franse EADS nam in 2005 de Tetra-afdeling van Nokia over. De deal over het onderhoud van het Tetra-systeem loopt af op 1 juli 2009 en die van de provinciale meldkamers (ook wel computer aided dispatching-ruimtes (CAD) genoemd) op 1 januari 2010. Astrid zoekt daarom kandidaten voor het nieuwe onderhoudscontract.

Het bedrijf kan die alvast lokken met een aanzienlijke geraamde waarde van 60 miljoen euro over 5 jaar (met mogelijke uitbreiding). Astrid zegt snel kandidaten te willen ronselen om voldoende tijd over te houden voor offertes en onderhandelingen.

Astrid hamert er op dat de systemen ‘mission critical’ zijn. “Alle activiteiten voor onderhoud en beheer van het netwerk evenals de houding van de personen die deze verschillende taken uitvoeren moeten hiervan doordrongen zijn”, waarschuwt Astrid. Ook moet de geselecteerde partij kunnen werken met apparatuur van een andere leverancier. Het bedrijf wil zich immers niet exclusief verbinden tot de aankoop van nieuwe of vervangingsapparatuur van de gekozen partner. Astrid houdt ook de mogelijkheid open om de overeenkomst uit te breiden naar andere activiteiten. Zo zit bijvoorbeeld het pagingsysteem niet in dit contract vervat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content