7 miljoen Dropbox-accounts mogelijk gehackt: ‘Wijzig uw wachtwoord’

© iStock
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Hackers claimen dat ze gegevens van 7 miljoen Dropbox-gebruikers hebben gestolen, en dat ze die allemaal online zullen gooien. Hoewel de opslagdienst ontkent te zijn gehackt, loont het toch de moeite uw wachtwoord van Dropbox te wijzigen.

Hackers beweren 6.937.081 miljoen Dropbox-accounts te hebben gestolen. Ze hebben er al 400 gebruikersnamen en wachtwoorden van op Pastebin gepubliceerd ‘als teaser’, en dreigen ermee om meer privégegevens – waaronder ook foto’s, video’s en andere bestanden – publiek te maken in ruil voor losgeld.

Dropbox ontkent

Het is echter niet zeker of deze 400 accountgegevens authentiek zijn en aan Dropbox toebehoren. Dropbox zelf ontkent immers dat zijn systemen gehackt zijn. ‘Dropbox is niet gehackt’, zegt een woordvoerder van de opslagdienst. ‘Deze gebruikersnamen en wachtwoorden zijn helaas gestolen van andere diensten en werden gebruikt in een poging om ermee in te loggen op Dropbox. We hebben deze aanvallen eerder al gedetecteerd en de gepubliceerde wachtwoorden zijn vervallen’.

‘Dropbox dwong getroffen gebruikers hun wachtwoorden te veranderen’

Toch zou Dropbox de gebruikers die voorkomen in de Pastebin-post gedwongen hun wachtwoorden te veranderen, schrijft technologiesite The Next Web.

‘Wijzig uw wachtwoord’

‘Los van de waarheidsgetrouwheid van de hackers, loont het in elk geval de moeite uw wachtwoord te wijzigen, totdat de omvang van het probleem helemaal uitgeklaard is’, raadt CNET aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content