8 procent van Belgisch internetverkeer afkomstig van mobiele toestellen

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In januari 2013 werd 8 procent van het Belgische internetverkeer gegenereerd vanaf tablets en smartphones, en vooral vanaf iPhones en iPads. Wat browsen op desktopcomputers betreft, blijft Microsoft ongenaakbaar. Dat blijkt uit cijfers van het webanalysebedrijf Semetis.

In België komt acht procent van alle webtrafiek van smartphones en tablets. Mobiele toestellen maken daarmee een forse vooruitgang, wetende dat dit percentage twee jaar geleden nog maar 1 procent bedroeg.

Apple-toestellen zijn in ons land dé mobiele toestellen bij uitstek om mee te surfen: afgelopen maand waren twee op de drie mobiele websitebezoeken afkomstig van een iPhone of iPad. Android wint aan terrein – in november 2012 bereikte het besturingssysteem van Google een marktaandeel van 30 procent in België. De internettrafiek die Nokia, Microsoft en BlackBerry genereren is verwaarloosbaar, aldus Semetis.

Wat browsen op desktopcomputers betreft, steekt Microsoft er nog steeds met kop en schouders bovenuit: in januari surfte 90 procent vanaf een Windows-pc, ongeveer 10 procent deed dat vanaf een Apple-computer met OSX.

Tussen januari 2012 en januari 2013 verloor Internet Explorer alsmaar meer terrein. Internet Explorer 7 vertegenwoordigt nog maar 8 procent van alle webverkeer, terwijl Google Chrome op een marktaandeel van 20 procent afstevent. Firefox komt vreemd genoeg niet aan bod in de cijfers van Semetis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content