800 vliegtuigen met ‘in-flight’ breedband tegen eind 2009

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Tegen het eind van het jaar zullen volgens In-Stat 800 vliegtuigen uitgerust zijn met breedband internet. Vorig jaar waren er dat 25.

Tegen het eind van het jaar zullen volgens In-Stat 800 vliegtuigen uitgerust zijn met breedband internet. Vorig jaar waren er dat 25.

De ‘in-flight’ breedbandmarkt moet eigenlijk nog helemaal losbarsten. Vorig jaar waren er amper 25 vliegtuigen waarin je tijdens de vlucht kon internetten aan breedbandsnelheid. Dit jaar moeten er dat ‘al’ 800 zijn. Samen zullen de passagiers meer dan 47 miljoen dollar ‘bijeensurfen’, berekenden analisten van In-Stat. Tegen 2012 moet de markt gegroeid zijn boven de grens van 1 miljard dollar.

Ondanks het momentum zien de analisten wel nog enkele valkuilen. Om te beginnen is daar de tegenvallende economie, maar ook het gebrek aan duidelijke standaarden in ‘in-flight entertainment’ systemen kunnen een rem op de groei betekenen.

Momenteel zijn het Aircell, Panasonic en Row44 die om de gunsten van de vliegende surfer dingen. Tegen 2013 verwacht In-Stat jaarlijks meer dan 200 miljoen in-flight breedbandverbindingen te tellen. Het zal niemand verbazen dat het vooral de langeafstandsvluchten zijn die het getal zullen laten aantikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content