A.Shulman consolideert met FlexPod

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

In het kader van de vernieuwing van zijn informatica heeft de specialist in plastic onderdelen A.Shulman een FlexPod platform laten uitrollen door Proact.

In het kader van de vernieuwing van zijn informatica heeft de specialist in plastic onderdelen A.Shulman een FlexPod platform laten uitrollen door Proact.

Wim Nagels, ICT Director Emea bij A.Schulman en genomineerd door Data News als ICT Manager of the Year 2012 Large Organisations, heeft bij zijn bedrijf een groot IT-tranformatieproject gelanceerd met als thema “repairing the future” (zie Data news nr 18 van 13 november 2012).

Na de keuze voor UCS van Cisco, gebruikt A.Schulman een FlexPod platform voor de consolidatie van zijn serverinfrastructuur. Dat telt niet minder dan 160 servers. Nagels stelde vast dat een consolidatie praktisch onmogelijk was gezien de grote verscheidenheid aan machines. Het bedrijf besloot daarom om te consolideren ove reen periode van 1-2 jaar, te beginnen met een beperkte reikwijdte op basis van FlexPod.

Het platform combineert producten van NetApp, Cisco en VMware en wordt uitgerold door Proact, een integrator gespecialiseerd in opslag en cloud. Tegelijkertijd, levert Proact een oplossing die werkt als een soort backup-as-a-service voor kritische toepassingen.

Met de FlexPod-oplossing hoopt A.Schulman zijn Europese servers met tachtig procent terug te dringen, terwijl de installatie van een virtuele server in enkele minuten kan gebeuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content