Aandeel schiet omhoog nadat bedrijf ‘blockchain’ in haar naam zet

Het percentage zoekopdrachten van werkzoekenden naar de term 'blockchain' is op een jaar tijd verdrievoudigd. © istock

Het Britse internetbedrijf On-line Plc kondigde aan haar naam te veranderen naar On-line Blockchain Plc. Meteen daarna steeg het aandeel met 394 procent.

“Blockchain-technologie en cryptocurrencies zijn een nieuw en opwindend terrein waarin we al enige tijd werkzaam zijn. De tijd is rijp is om onze naam te veranderen, want hierin ligt onze toekomstige groei”, kondigde het bedrijf donderdag aan. De volgende dag zag ze haar aandeel met 394 procent stijgen, schrijft financieel persbureau Bloomberg.

Toen On-line Blockchain Plc de verwachtingen wat temperde door beleggers er op te wijzen dat de ontwikkeling van haar blockchain-product nog in een vroege fase zit, begon het aandeel terug te zakken. Toch staat het aandeel vandaag nog meer dan dubbel zo hoog als voor de aankondiging.

Het is niet de eerste keer dat beleggers zo reageren op een naamsverandering, schrijft Bloomberg. Zo verdubbelde deze maand ook de waarde van aandelen in het Amerikaanse biotechbedrijf Bioptix toen het de naam veranderde naar Riot Blockchain. En toen Snap, het moederbedrijf van Snapchat, naar de beurs trok, zag dating-app-bouwer SNAP plots haar aandelen stijgen.

Het is overigens niet enkel lonend voor bedrijven om blockchain aan de naam te verbinden. Ook werknemers die expertise in blockchain-rechnologie op hun cv kunnen zetten, mogen op veel belangstelling rekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content