Aandeel Twitter maakt stevige duik

© Belga

Het aandeel van Twitter is voor het eerst sinds de beursgang in november stevig gedaald. Vrijdag verloor het aandeel in New York 13,04 procent.

Het aandeel van de microblogsite Twitter is voor het eerst sinds de beursgang in november stevig gedaald. Vrijdag verloor het aandeel in New York 13,04 procent. Met een waarde van 63,75 dollar noteert het aandeel wel nog altijd 2,5 keer hoger dan bij de beursintroductie.

Een duidelijke oorzaak voor de terugval is er niet. Wel hadden in de loop van de dag twee analisten bedenkingen gemaakt bij de hoge waardering voor de jonge en nog altijd verlieslatende onderneming. Waarnemers vermoeden dat sommige beleggers daardoor zijn beginnen terugkrabbelen.

Twitter maakte begin november zijn intrede op de beurs, tegen een introductieprijs van 26 dollar per aandeel. Maar het aandeel maakte meteen een enorme koerssprong en ook de voorbije weken is de waarde ervan alleen maar blijven toenemen. Zelfs na de koersdaling van vrijdag is het bedrijf nog altijd zowat 35 miljard dollar (25 miljard euro) waard, ondanks het feit dat de onderneming nog nooit winst heeft geboekt en tijdens de eerste negen maanden van dit jaar een omzet van slechts 422 miljoen dollar kende. (Belga/MI)

Partner Content