Aanmeldingssysteem Brusselse scholen offline gehaald

Nadat vanochtend in de krant al gewag werd gemaakt van problemen met het online aanmeldingsregister voor de Brusselse scholen, werd het systeem deze namiddag zelfs volledig offline gehaald.

Nadat vanochtend in de krant al gewag werd gemaakt van problemen met het online aanmeldingsregister voor de Brusselse scholen, werd het systeem deze namiddag zelfs volledig offline gehaald.

In de krant De Standaard werd al gesteld dat er ernstige problemen waren met het Brusselse online aanmeldingsregister voor Nederlandstalige scholen. Dat computersysteem moet ervoor zorgen dat kamperen voor de schoolpoort, zodat ouders voor hun kinderen een plaatsje in de school kunnen bemachtigen, tot het verleden behoort. Maar het systeem maakte gisteren, op de eerste dag, al bokkensprongen: het crashte voortdurend.

Sinds 13u deze namiddag is de toepassing zelfs volledig offline gehaald, zo staat er in een melding te lezen op http://www.aanmeldeninbrussel.be. Dat bevestigt ons ook Pascal Williquet, kabinetsmedewerker van Jean-Luc Vanraes. Vanraes is bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. “Er worden momenteel technische aanpassingen doorgevoerd door onze technische partner CTG. We gaan ervan uit dat alles tegen 20u vanavond weer online staat.”

Het aanmeldingsregister van Brussel is gebaseerd op de broncode van het systeem dat vorig jaar voor het eerst probleemloos gebruikt is in de stad Gent. Dat werd ontwikkeld door Digipolis, dat it-diensten verleent aan de steden Gent en Antwerpen en hun OCMW’s. “Voor Brussel werden specifieke aanpassingen gedaan, omdat de voorrangcriteria in elke stad anders liggen”, zegt Peter Crombecq, directeur van Digipolis. Die aanpassingen waren voor rekening van CTG. Over wat nu de precieze verklaring voor de huidige problemen is, zou CTG later op de dag nog communiceren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content