Aantal betalingen met smartphone of tablet in 1 jaar tijd bijna verdubbeld in België

© .

Het aantal betalingen met een smartphone of tablet is op één jaar tijd bijna verdubbeld en maakt tegenwoordig 12% uit van alle online transacties in België.

Uit een onderzoek van Ingenico Payment Services – voorheen Ogone, een leverancier van digitale betaaldiensten – blijkt dat steeds meer Belgische consumenten hun smartphone of tablet gebruiken om online aankopen te doen.

Het aantal mobiele betalingen is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Gemiddeld werd in juni 2013 bijna 6,5% van alle transacties uitgevoerd met een mobiel apparaat. Tegenwoordig is mobiele e-commerce goed voor ongeveer 12% van alle transacties in België. Cross-channel

Volgens Ingenico Payment Services is het toegenomen aantal betalingen via smartphones en tablets deels te verklaren door een veranderd koopgedrag bij consumenten en door de technologische vooruitgang bij handelaars.

‘Mobiele betalingen worden gekarakteriseerd door een fenomeen dat ‘cross-channel’ wordt genoemd’, zegt Olivier Gillin, Product Manager Mobile Payments van Ingenico Payment Services. ‘We zien bijvoorbeeld dat aankopen ’s ochtends vaker gebeuren met een smartphone, ’s middags meer via een pc en ’s avonds meer met een tablet.’iPad boven Tijdens de recente solden werden opnieuw veel aankopen online gedaan met een mobiel apparaat. Afgelopen juli gebeurden de grootste uitgaven op een mobiel apparaat via de iPad. De waarde van het gemiddelde winkelmandje bedroeg er 138 euro.

Daarna volgen de Surface en andere Windows-tablets (met een gemiddelde waarde van 113 euro), de Android-tablets (106 euro), de iPhone (73 euro), de Android-smartphones (65 euro) en ten slotte de Windows Phones (48 euro). (MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content