Aantal nieuwe producten op eBay België stijgt sterk

Het aantal nieuwe voorwerpen dat in België op de online veilingsite eBay wordt verkocht kent een “sterke groei”.

Het aantal nieuwe voorwerpen dat in België op de online veilingsite eBay wordt verkocht kent een “sterke groei”.

In 2008 zal de verkoop van nieuwe producten oplopen tot 30 procent van het totaal, tegenover 25 procent vorig jaar, meldt eBay België.”We stellen vast dat er een sterke groei is. Zo’n 2 miljoen van de 8 miljoen verkochte producten in 2007 waren nieuw, en ongeveer 3 miljoen nieuwe voorwerpen, op een totaal van 10 miljoen, zal in 2008 door Belgen worden aangekocht”, preciseerde managing director van eBay België Peter Grypdonck tijdens een persconferentie in Brussel. Volgens hem komt België daarmee op gelijke hoogte met Groot-Brittannië en Duitsland waar deze evolutie al werd opgemerkt.

Daarenboven kosten nieuwe artikels die door professionele Europese verkopers op eBay worden aangeboden, gemiddeld 23,75 procent minder dan in traditionele handelszaken. Dat blijkt uit een vergelijkend marktonderzoek dat tijdens de eerste twee weken van augustus is gehouden door de website.

Deze “Koopkrachtbarometer” vergelijkt de gemiddelde verkoopprijs van 40 nieuwe merkproducten (vooral huishoudelektronica, baby- en kinderbenodigdheden en hi-techtoestellen) in de winkels, met de laagste prijs die kopers recent op eBay betaalden, verzendkosten inbegrepen. In totaal werden 28 grote en bekende winkels bezocht.

“Van de 40 vergeleken producten waren er maar liefst 36 goedkoper op eBay, 20 onder hen kostten zelfs 25 procent minder”, verheugde Grypdonck zich die echter wel benadrukte dat het niet om een “wetenschappelijke studie ging”. De prijsverschillen komen er vooral doordat verkopers die werkzaam zijn op het internet de kosten kunnen drukken (opslagruimte, marketing…) en omdat de BTW in andere landen, zoals Duitsland lager is.

Er zijn zo’n 3.000 professionele verkopers op eBay België en “nog enkele tienduizenden meer” in de Europese Unie, volgens Grypdonck. Ze moeten aan hun klanten dezelfde garanties bieden als traditionele handelszaken.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content