Aantal vaste internetverbindingen groeit opnieuw

In België groeide de markt voor vaste internetverbindingen. Voor het eerst sinds begin vorig jaar zijn er ook op de zakelijke markt opnieuw meer aansluitingen.

In België groeide de markt voor vaste internetverbindingen. Voor het eerst sinds begin vorig jaar zijn er ook op de zakelijke markt opnieuw meer aansluitingen. Vandaag telt ons land 3.771.019 vaste internetverbindingen, dat blijkt uit cijfers van ISPA. 3.092.692 daarvan zijn voor de consumentenmarkt, 678.326 lijnen worden gebruikt door de zakelijke markt. Wat opvalt is dat de zakelijke markt met 1,29 procent (of netto 1.662 verbindingen) zijn sterkste groei in een jaar kent. De twee kwartalen ervoor krimpte de zakelijke markt zelfs licht. Ook op de residentiële markt gaat er op vooruit met 1,52 procent of 46.232 verbindingen netto.

Ons land telde eind 2013 nog 179 inbelverbindingen (36 voor consumenten, 143 door zakelijke gebruikers). In de drie maanden daarvoor verdween er één verbinding op de residentiële markt tegenover 14 onder bedrijven.

Inbelverbindingen worden al een tijdlang niet meer aangeboden. Maar wie nog zo’n trage verbinding heeft kan ze wel blijven gebruiken. In praktijk kan het echter ook om backupverbindingen gaan die enkel actief worden gehouden in geval van nood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content