Aartselaar, Elsene en Terhulpen zijn actiefste Belgische internetgemeenten volgens Google

© Henk Drenth

Aartselaar voor Vlaanderen, Elsene voor Brussel en Terhulpen (La Hulpe) voor Wallonië hebben de Google eTown Awards in ontvangst genomen als gemeenten die de economische kansen van het internet het best benutten.

Uit onderzoek van de Boston Consulting Group (BCG) in opdracht van Google, blijkt dat in Vlaanderen Aartselaar, in Brussel Elsene en in Wallonië Terhulpen de meest actieve internetgemeenten zijn.

Thierry Geerts, directeur van Google België, overhandigde de vertegenwoordigers van de winnende gemeenten een Google eTown Award, in het bijzijn van minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo. Bedrijven die de mogelijkheden van het internet gebruiken, groeien volgens Geerts tweemaal sneller.

In 2013 liet Google voor het eerst onderzoeken welke Belgische gemeenten de economische kansen van het internet het best benutten. Toen gingen Grobbendonk, Oudergem en Waver met de prijs lopen.

Zes indicatoren

Ook dit jaar heeft The Boston Consulting Group dit per gemeente geïnventariseerd op basis van zes indicatoren: bedrijven met een .be domeinnaam, het aantal postpakketten dat per gemeente per gezin geleverd wordt, het aantal unieke bezoekers per dag op de gemeentelijke websites, het aantal bedrijven dat online adverteert met Google AdWords, 4G-dekking en de gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente.

De Croo: ‘Digitale Agenda is een zaak van jobs, groei en welvaart’

Voor minister De Croo, die zopas tijdens zijn hoorzitting in de Kamer nog zijn digitale beleid toelichtte, is de Digitale Agenda een zaak van jobs, groei en welvaart. Hij vindt dat Google met deze award het beleid tastbaar maakt, en hoopt dat zijn gemeente Brakel een voorbeeld kan nemen aan de winnaars.

Schepen Bart Lambrecht (N-VA) van Aartselaar was verheugd de trofee in ontvangst te mogen nemen, maar bedankte vooral de bedrijven die zich massaal in de gemeente vestigen. ‘Als gemeente doen we er met lage belastingen en een online kmo-loket alles aan het bedrijven naar hun zin te maken.’ (Belga/MI)

Partner Content