ACA IT-Solutions koopt eVision

Het gaat het Hasseltse ACA IT-Solutions vooral om de software van eVision, Qina, die specifiek gebouwd werd voor de meubelsector.

Het gaat het Hasseltse ACA IT-Solutions vooral om de software van eVision, Qina, die specifiek gebouwd werd voor de meubelsector.

Het softwarebedrijf uit Sint-Gillis-Waas eVision was een uitvloeisel van de meubelgroep Verberckmoes. Het bedrijfje specialiseerde zich in een soort erp voor de meubelsector, Qina. “Qina is een totaaloplossing voor de meubelsector; van fabrikant, inkoopcombinatie, detaillist tot en met de vertegenwoordiger. (…) Het hele proces tussen fabrikant en handelaar wordt via Qina beheerd, met inbegrip van orders, bevestigingen, leveringsnota’s en facturatie, maar ook een uitgebreide voorraad- en planningsmodule zijn voorzien”, aldus het persbericht.

eVision kon echter helemaal niet scoren met zijn oplossing, omdat andere meubelbedrijven de duidelijke banden met Verberckmoes niet konden pruimen. “De introductie van het pakket werd in de kiem gesmoord omdat ons een probleem van neutraliteit werd verweten. Begrijpelijk, maar frustrerend”, aldus Olivier Verberckmoes, oprichter en voormalig eigenaar van eVision. “Op een gegeven ogenblik was het voor ons duidelijk dat het moment gekomen was om op zoek te gaan naar een koper die de toekomst van het product en de organisatie kon vrijwaren.”

Die koper werd gevonden in Hasselt: Java-specialist ACA IT-Solutions. Het bedrijf zegt Qina een erg sterk product te vinden en wil de software dus ook in andere sectoren aan de man brengen. Door de slechte resultaten had eVision nog slechts 4 mensen in dienst, weet De Tijd. Bij ACA IT-Solutions werken ruim 50 mensen. De firma draait een omzet van zo’n 5 miljoen euro. Als gevolg van de overname opent ACA IT-Solutions een tweede vestiging in Herentals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content