Accenture beheert SAP-HRM van Shell

Het consultancybedrijf beheert applicaties vanuit India en de Filippijnen.

Het consultancybedrijf beheert applicaties vanuit India en de Filippijnen

Olieconcern Shell heeft het technisch en functioneel beheer van zijn personeelsadministratiesystemen ondergebracht bij ict-dienstverlener Accenture. Het gaat om een meerjarige overeenkomst voor het applicatiebeheer van op SAP gebaseerde personeelsadministratiesystemen. Accenture meldt dat de overdracht van het beheer op 4 januari 2012 definitief is afgerond.

Accenture levert technische en functionele beheerdiensten voor hrm-applicaties van SAP. Die worden uitgevoerd vanuit Accenture-vestigingen in India en de Filippijnen. Naast het technisch beheer van de systemen omvat de opdracht onderdelen als documentbeheer, het maken van managementrapportages, supportdiensten en toegangsbeheer.

De olieleverancier en ict-dienstverlener sloten in juli 2011 al een meerjarig contract voor het applicatiebeheer van de HRM SAP-systemen van Shell, maar hielden de overeenkomst stil tot de afronding van de overdracht. De waarde van de deal werd niet meegedeeld.

Tot de overeenkomst met Accenture voerde Shell het beheer binnenshuis uit. Ongeveer honderd mensen beheerden de systemen vanuit Europa, de VS en Maleisië. Het ging om mensen die verdeeld waren over verschillende landenvestigingen, meldt een woordvoerder van Shell.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content