Accenture scoort Europees miljoenencontract

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

It-consultant Accenture heeft een grote driejarige aanbesteding in de wacht gesleept bij het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie (DG Taxud) van de Europese Commisie. Concreet gaat het om het it-systeembeheer en de ontwikkeling binnen het CUST-DEV2-programma, dat moet uitmonden in een gecentraliseerd, Europees, papierloos douanesysteem, ‘eCustoms’ genaamd. Het contract is goed voor 49,3 miljoen euro over drie jaar, met twee mogelijke verlengingen van een jaar. Accenture zal allereerst de bestaande douanesystemen bij het DG Taxud beheren. Daarnaast zal het nieuwe applicaties uitwerken voor de douane binnen het eCustoms-initiatief.

It-consultant Accenture heeft een grote driejarige aanbesteding in de wacht gesleept bij het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie (DG Taxud) van de Europese Commisie.

Concreet gaat het om het it-systeembeheer en de ontwikkeling binnen het CUST-DEV2-programma, dat moet uitmonden in een gecentraliseerd, Europees, papierloos douanesysteem, ‘eCustoms’ genaamd. Het contract is goed voor 49,3 miljoen euro over drie jaar, met twee mogelijke verlengingen van een jaar.

Accenture zal allereerst de bestaande douanesystemen bij het DG Taxud beheren. Daarnaast zal het nieuwe applicaties uitwerken voor de douane binnen het eCustoms-initiatief. Accenture schakelt trouwens ook het Belgische Vivansa in als onderaannemer. Vivansa, uit Waver, is gespecialiseerd in e-customs-technologie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content