Acer boos op Microsoft-tablet

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Microsofts plannen voor een eigen tablet ontlokken kritiek bij Acer’s voorzitter en ceo JT Wang.

Microsofts plannen voor een eigen tablet ontlokken kritiek bij Acer’s voorzitter en ceo JT Wang.

Wanneer Microsoft in juni zijn Surface-tablets aankondigde, was dat blijkbaar een behoorlijke en niet zo prettige verrassing voor de pc-bouwers. Ze werden daarvan immers maar erg kort voor de aankondiging op de hoogte gebracht. In de Financial Times haalt JT Wang, voorzitter en ceo van het Taiwanese Acer, uit naar Microsoft omwille van de onzekerheid die er nu heerst. “Willen ze gewoon een nieuw concept in de markt voorstellen en blijven ze samenwerken met de pc-bouwers…. Of gaan ze zelf in de hardware business stappen?” Dat zou dan “negatief zijn voor het wereldwijde [pc-]ecosysteem”, waarschuwt Wang.

Aan Microsoft wordt gevraagd “zich te bedenken. Het creëert een enorm negatieve impact op het ecosysteem en andere merken kunnen mogelijks negatief reageren. Het is niet iets waar je goed in bent, dus denk nog eens na.” Acer klaagt onder meer over een gebrek aan communicatie, zoals over de uiteindelijke verkoopsprijs van die tablets.

Anderzijds koestert Acer heel wat verwachtingen voor het nieuwe Windows 8 besturingssysteem van Microsoft, omdat het beter dan Windows 7 past op de komende ultrabooks (met touch). Op die systemen stelt Acer zijn hoop om opnieuw een leidende positie in de pc-wereld te verwerven. Immers, van een virtueel eerste plaats gleed Acer terug tot een vierde plek, door onder meer het belang van de consumentenmarkt en de opkomst van de tablets te onderschatten. De nieuwe generatie ultrabooks (met Windows 8, touch en een lager prijspunt) zou aan de malaise in de pc-sector moeten verhelpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content