Acer houdt het op een instap-smartphone en middenklasser

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ook Acer mag niet ontbreken op het smartphonefeestje in Barcelona. De fabrikant lanceert de Liquid Z4 en E3.

Ook Acer mag niet ontbreken op het smartphonefeestje in Barcelona. De fabrikant lanceert de Liquid Z4 en E3. Acer blijft verder vechten om marktaandeel in de competitieve smartphonemarkt. Op het Mobile World Congress stelt de fabrikant twee nieuwe toestellen voor: géén high-end device, maar een instap-gsm en een middenklasser.

De Liquid Z4 – met een richtprijs van 99 euro – zal in april verkrijgbaar zijn in ons land. Het 4″ scherm, 5-megapixelcamera en dual-core processor van 1,3 Ghz zijn gezien die prijs best wel te pruimen, en maken van het toestel een knap basismodel voor bijvoorbeeld jonge tieners of al wie op zoek is naar een smartphone zonder al te veel geavanceerde extra’s.

De Liquid E3 zit met zijn prijskaartje van 199 euro dan weer in een hoger segment, maar biedt heel wat waar voor zijn geld. Denk aan een camera van 13 megapixel, een quad core processor van 1,2 Ghz en een HD IPS-scherm van 4,7″.

Achterop heeft Acer trouwens een extra knop voorzien die je zelf kan programmeren. Vanaf april moet dit toestel in de winkels liggen. Later zou er trouwens ook een softwareupdate naar Android KitKat 4.4 aankomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content