Acer pakt uit met notebook en tablet in één toestel

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Acer heeft de Aspire Switch 10 voorgesteld: een Windows 8.1 tablet met toetsenbord dat ook als volwaardige laptop dienst kan doen.

Acer-ceo Jason Chen heeft op een event in New York enkele nieuwe toestellen aangekondigd waarmee computerfabrikant Acer opnieuw wil aanknopen met gezonde groeicijfers. Blikvanger is de Aspire Switch 10: een combinatie van een tablet en een toetsenbord dat in vier verschillende combinaties gebruikt kan worden. “We zien veel gelijkenissen met de pc-markt van 20 jaar geleden. Door onze sterktes uit het verleden te gebruiken, kunnen we de opportuniteiten van de huidige veranderende pc-markt benutten”, vertelde Chen die nog maar sinds 1 januari bij Acer aan de slag is als ceo. Met de Switch 10 – en een reeks andere producten waaronder 2 nieuwe Android-tablets van 7″, en een all-in-one 26″ full hd device – wil Acer weer aan relevantie winnen en het bedrijf weer op de kaart zetten.

Aspire Switch 10

De Switch 10 is een zogenaamde 2-in-1 – zoals ook spelers als HP, Dell en Asus er in hun gamma hebben – maar wat het toestel wel uniek maakt is dat je het op vier verschillende manieren kan gebruiken. Om te beginnen als een standalone tablet zonder keyboard, maar ook als volwaardige laptop (‘notebook mode’). Dat kan door de tablet in de twee magnetische scharnieren van het toetsenbord te klikken. Klik je het scherm omgekeerd in de scharnieren, dan actieer je de ‘display mode’ om je scherm aan anderen te tonen – denk aan een presentatie. In een vliegtuig of op een koffietafeltje kan je dan weer de ’tent mode’ overwegen: ideaal om een filmpje mee te pikken. In- en uitklikken gaat relatief eenvoudig, al is het afwachten of het ook in de praktijk handig werkt en of het magnetische mechanisme goed blijft werken.

Het 10,1″ IPS-scherm oogt in ieder geval wel erg scherp. Onder de motorkap draait het Intel Bay Trail T platform met een quad core processor, en beschik je over 2 gigabyte geheugen en 64 gigabyte aan opslag. Acer bouwt standaard echter ook cloudondersteuning in, zodat je alle data ook kan synchroniseren met de AcerCloud. Vanaf mei zou het toestel ook bij ons verkrijgbaar moeten zijn. De richtprijs is nog niet definitief, maar zou rond de 350 euro schommelen.

Nieuwe tablets en wearables

Daarnaast stelde Acer onder meer ook nieuwe Android-tablets voor met een 7″ scherm: de Iconia One 7 met dual-core processor en de Icona Tab 7 met een quad-core processor. Ook deze tablets komen later dit jaar bij ons in de winkelrekken terecht.

Acer stapt ook in de ontluikende wearables-markt en gaf in New York alvast een sneak preview van de Leap: een intelligente polsband zoals concurrenten als Samsung, Sony en Huawei er al eentje in het gamma hebben. Het polsbandje zou in de zomer ‘klaar’ moeten zijn en wordt allicht gebundeld met een eveneens nog nieuw te verschijnen smartphone van Acer, de Liquid Jade. Met die smartphone wil Acer meer de nadruk leggen op design.

Tot slot is ook zeker nog de nieuwe Chromebook die Acer gaat lanceren het vermelden waard. Die gaat immers draaien op Intel Core I3 en dat is vooralsnog een unicum in de markt.

“We hebben van Acer opnieuw een stabiel bedrijf gemaakt. We zijn klaar om de opportuniteiten in de veranderende pc- en tablet-markt te grijpen”, besluit ceo Jason Chen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content