‘Acer staat open voor overname’

Acer staat open voor een overname. Dat stelt medeoprichter en bestuursvoorzitter Stan Shih, na jaren van forse koersdalingen op de beurs.

Shih waarschuwt wel dat geïnteresseerde partijen flink in de buidel moeten tasten, meldt Reuters.

Verder benadrukt hij dat zij een ‘lege huls’ zullen kopen, omdat alle belangrijke directieleden het bedrijf zouden verlaten en er weinig waarde overblijft. “Amerikaanse en Europese bedrijven maken zich doorgaans zorgen om geld. Hun directeuren werken alleen voor het geld. Taiwanese bedrijven zijn meer bezorgd om hun missie en emotionele factoren”, aldus Shih.

Dalende verkoop

Als gevolg van jarenlange krimp van het marktaandeel halveerde de koers van Acer de afgelopen twaalf maanden. Vijf jaar geleden was de beurskoers bijna negen keer zo hoog als nu. In de afgelopen vijf jaar werd alleen in 2014 een kleine winst gerealiseerd, in de andere jaren werd er verlies geleden. In de eerste helft van 2015 boekte Acer een verlies van 2,89 miljard Taiwanese dollar (zo’n 79 miljoen euro).

Twee jaar geleden gingen er nog geruchten dat Acer zou gaan fuseren met Asus of Lenovo. Acer heeft dit altijd stellig ontkend.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content