Acquia laat concurrentieclausule vallen

Het bedrijf van Dries Buytaert laat voortaan een clausule vallen die werknemers verbiedt om voor de concurrentie te werken.

Het bedrijf van Dries Buytaert laat voortaan een clausule vallen die werknemers verbiedt om voor de concurrentie te werken.

De zogenaamde noncompetes zijn bepalingen in het arbeidscontract die stellen dat een werknemer niet zomaar voor een concurrent mag beginnen, of een concurrerend bedrijf mag oprichten.

Buytaert, die door Data News genomineerd is als ICT Personality of the Year, laat de maatregel nu vallen voor nieuwe werknemers. Voor bestaande contracten zou de aanpassing te veel rompslomp met zich meebrengen. Maar Buytaert zegt op zijn blog, waar de memo naar het personeel staat, dat de clausules niet worden toegepast. Enige uitzondering is voor bepaalde functies op executive-niveau.

Verschillende technologiebedrijven hebben de maatregel laten vallen en in bepaalde regio’s zoals Californië zijn ze zelfs verboden. De achterliggende redenering is dat ze innovatie afremmen. Wel blijven werknemers gebonden aan andere beperkingen, zoals de non-disclosure, “Het is belangrijk dat vertrouwelijke bedrijfsinfo vertrouwelijk blijft”, zegt ceo Tom Erickson in de memo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content