Acquia ziet omzet verdubbelen

Het bedrijf van Dries Buytaert zegt dat het afgelopen jaar zijn omzet meer dan verdubbelde. Bedrijven kiezen volgens het bedrijf voor openbron ten koste van traditionele aanbieders.

Het bedrijf achter Drupal kon vorig jaar 108 procent meer omzet boeken. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar haalde het bedrijf 52 procent meer verkopen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Vooral in hoogtechnologische sectoren, media, overheid, hoger onderwijs en life sciences duikt Drupal op. Tegelijk wordt Drupal volgens Acquia vaker gebruikt bij creatieve bureau’s wat zorgt voor meer ontwikkelaars in de creatieve sector. De community van Drupal telt momenteel trouwens 950.000 leden, tegen deze zomer verwacht het bedrijf zijn miljoenste registratie.

De bron van dat succes ligt voor een groot deel bij het feit dat bedrijven vaker naar openbronoplossingen kijken in plaats van wat klassieke enterprise software vendors aanbieden. “Openbron verstoort de enterprise software markt en bij Acquia laten we onze klanten verstorende digitale bedrijven opbouwen met openbron.” zegt Dries Buytaert, CTO en medeoprichter.

Gelijk met de resultaten pakt het bedrijf ook uit met een aantal cijfers van het afgelopen jaar. Zo verdubbelde het aantal werknemers in de afgelopen 15 maanden tot 340 mensen en werden er voor 30 miljoen dollar aan investeringen opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders zoals Investor Growth Capital en Accolade Partners. Ook verhuisde het Europese hoofdkwartier naar Reading in Groot-Brittannië en werd er een tech center geopend in Portland (VS). Sinds begin dit jaar is het bedrijf ook actief in Duitsland en Zweden. In totaal heeft het bedrijf vandaag meer dan 3.800 klanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content