Acties op til bij Capgemini Nederland

De werknemers van Capgemini in Nederland plannen acties nadat het bedrijf eind vorige week niet wou terugkomen op het voorstel tot inlevering van loon.

Welke acties er precies worden ondernomen is nog niet bekend, maar ze komen geenszins onverwacht. Capgemini Nederland vraagt sinds begin dit jaar aan een vierhonderdtal , vooral oudere, werknemers om loon in te leveren.

Volgens de ICT-dienstverlener zijn de uurtarieven van sommige specialismen drastisch gedaald de afgelopen jaren, waardoor de lonen moeten worden aangepast. Maar dit is niet naar de zin van de werknemers en vakbonden.

Tegenover Computable hekelt Afshin Towhidi, bestuurder van CNV Dienstenbond dat het bedrijf zegt dat het HR-beleid goed heeft gewerkt, maar tegelijk wel vraagt om loon in te leveren. Dat bepaalde werknemers een verbetertraject moeten volgen begrijpt hij, maar het inleveren van loon gaat niet leiden tot beter werk besluit hij.

Officieel gaat het om een vrijwillige inlevering. Maar als te weinig mensen op het voorstel ingaan, verwachten de vakbonden een reorganisatie waarbij er veel ontslagen zullen vallen.

In België zijn er vooralsnog geen plannen. Tegenover onze redactie bevestigde Kris Poté van Capgemini België dat het om een Nederlands probleem gaat veroorzaakt door overnames die een overcapaciteit hebben veroorzaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content