ADAM Software opent kantoor in VS

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Als marktleider in ‘digital asset management’ software heeft het Belgische ADAM Software nu een eerste kantoor in de Verenigde Staten geopend.

Als marktleider in ‘digital asset management’ software heeft het Belgische ADAM Software nu een eerste kantoor in de Verenigde Staten geopend.

Bedrijven moeten in het kader van marketingactiviteiten en de voorbereiding van mediaverkeer vaak grote hoeveelheden digitale elementen (zoals foto’s, tekstmateriaal, illustraties, logo’s, …) beheren en samenbrengen in een complexe workflow, die gericht is op de productie van een grote verscheidenheid aan output (folders, brochures, catalogussen, websites, boodschappen op mobiele systemen, …). ADAM Software heeft daarvoor software ontwikkel. Het bedrijf is daarmee ondertussen wereldwijd marktleider. De software wordt door de grootste bedrijven aangewend (zoals onder meer Microsoft, LEGO, Warner Bros, …).

Het Belgische bedrijf heeft nu een eerste kantoor in New York geopend, om “klanten en partners de gewenste ‘first class’, gepersonalizeerde diensten te verlenen”, aldus Pieter Casneuf, ceo van ADAM. Naast diensten voor de grote lokale markt in New York, moet het kantoor ook de sterke groei in de VS in de komende jaren bestendigen en opdrijven.

In de voorbije paar jaar verdubbelde de omzet telkens, terwijl begin 2010 nog een kapitaalverhoging die werd doorgevoerd met de hulp van Parana en Arkafund. Die middelen worden aangewend voor de versteviging van het bedrijf en een uitbreiding van de activiteiten naar andere landen, waaronder dus de VS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content