Adobe neemt EchoSign over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Adobe heeft EchoSign gekocht: een leverancier van oplossingen rond elektronische handtekeningen.

Adobe heeft EchoSign gekocht: een leverancier van oplossingen rond elektronische handtekeningen.

EchoSign levert een cloudoplossing die het hele handtekeningenproces automatiseert vanaf een aanvraag voor een digitaal document tot de eigenlijke ondertekening en afhandeling er van. Via api’s wordt het product nu al aangeboden als een extra applicatie voor bijvoorbeeld Salesforce.com en Netsuite.

De technologie van EchoSign zal nu ondergebracht worden in het online documentuitwisselingsplatform van Adobe. Concreet wordt de ‘e-signatures’-oplossing die volgens EchoSign wereldwijd meer dan 3 miljoen gebruikers telt, geïntegreerd in een aantal diensten van Adobe zoals SendNow (managed file transfers), FormsCentral (aanmaken van documenten) en CreatePDF (online aanmaken van pdf-bestanden). De eigen, reeds bestaande eSignatures-dienst van Adobe wordt dan stopgezet.

Adobe hoopt via de overname het gebruik van digitale handtekeningen verder te laten doordringen in de bedrijfs- én consumentenwereld. EchoSign heeft zijn hoofdzetel in Palo Alto (Californië) en heeft in Europa ook kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De oprichters van EchoSign en alle medewerkers zouden aan de slag blijven bij Adobe. Financiële details over de overname werden niet meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content