Afas integreert ‘visual analytics’-tool van Qlik in eigen erp-software

© QlikSense
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Afas Software gaat de ‘visual analytics’-tool van Qlik integreren in zijn cloudgebaseerde erp-oplossing Profit. De miljoeneninvestering van het Nederlandse familiebedrijf past in de strategie om klanten een ‘alles in één’-oplossing te kunnen aanbieden.

Dankzij de integratie van QlikSense in Profit kunnen meer dan 560.000 AFAS-gebruikers (verdeeld over ongeveer 7.000 klanten) gebruik maken van de Zweedse visual analytics-oplossing in hun ERP-suite.

De eerstvolgende Afas-release, waarbij QlikSense volledig is geïntegreerd, bevat een drag-and-drop interface die ondersteund wordt met visual analytics en met rapportage- en dashboardmogelijkheden. Gebruikers zouden hiermee in staat moeten zijn om historische patronen en verbanden te halen uit hun data.

“We stellen hoge eisen aan onze producten en daarom was zelf een BI-oplossing ontwikkelen geen optie”, oppert ceo Bas van der Veldt van Afas Software. “Qlik bleek het disruptieve platform te zijn waar we naar op zoek waren. Waar andere erp-leveranciers een BI-module als betaalde plug-in aanbieden, maken wij het kosteloos beschikbaar voor onze klanten.”

De implementatie van de Qlik-oplossing in de erp-software van Afas zou één van de grootste bi-implementaties in de cloud zijn tot op heden. In november moet de nieuwe versie van Profit beschikbaar zijn voor alle klanten van de Nederlandse softwareboer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content