Agentschap Wegen en Verkeer gaat voor Google

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), het agentschap van de Vlaamse overheid dat de Vlaamse gewest- en autosnelwegen beheert, ruilt Microsoft Office voor Google for Work. “We hebben niets tegen Microsoft, maar moeten nu eenmaal hetzelfde doen met minder.”

De migratie naar Google loopt in verschillende fases. “De eerste fase (nl. de migratie van mail, agenda en contacten) werd eind februari afgerond”, vertelt communicatieverantwoordelijke Ilse Luypaerts van AWV. “In de volgende fases komt o.a Google Drive aan bod.”

“De mail-, agenda- en contactenmigratie van Outlook naar Google gebeurde op zich ook in 3 deelfasen”, klinkt het. “In een eerste fase kwamen de it-ers aan de beurt, dat was midden oktober. In november volgden onze ‘Google ambassadeurs’, en eind februari de rest van het agentschap. Die gefaseerde aanpak had als voordeel dat er altijd kon geoefend worden alvorens er definitief werd overgeschakeld. Elke fase werd geëvalueerd, zodat er kon worden bijgestuurd in de volgende fase.”

Voordien maakte het Agentschap Wegen en Verkeer gebruik van Microsoft Office, maar daar werd dus van af gestapt. “We hebben niets tegen Microsoft”, oppert Luypaerts, “alleen moeten de overheidsinstanties op vraag van de Vlaamse regering hetzelfde doen met minder. Efficiënter werken helpt daarbij, maar ook de keuze voor een cloud-gebaseerde oplossing betekent een kostenverlaging, zeker wat opslag betreft.”

Toch zijn er nog andere redenen waarom AWV voor Google koos. “De meeste van onze werknemers hadden al ervaring met die software voor persoonlijk gebruik, denk maar aan Gmail”, vult administrateur generaal Tom Roelants aan. “En voorts is de cloud de meest logische keuze voor een agentschap als het onze, dat verspreid is over 50 locaties en met een hoog percentage werknemers die meestal niet vanuit een kantoor werken.”

Qua grootorde betreft het een overeenkomst van 1620 licenties, aan 4 euro per licentie per maand. Capgemini – Google Apps Premier Partner in België – staat AWV bij in de migratie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content