Agfa-Gevaert schrapt meer dan 200 banen

Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert gaat opnieuw snoeien in zijn personeelsbestand om te besparen. Alles samen gaat het om ruim 200 jobs.

Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert gaat opnieuw snoeien in zijn personeelsbestand om te besparen. Alles samen gaat het om ruim 200 jobs.

De komende twee jaar moeten er in Mortsel 167 jobs verdwijnen. Het banenverlies situeert zich in de divisies Graphics en HealthCare waar respectievelijk 84 en 83 banen op de tocht staan. Het gaat om banen van bedienden en kaderleden. De directie engageert zich om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden.

De grafische afdeling wordt niet alleen in Mortsel getroffen. Ook bij Dotrix in Gent, dat Agfa heeft overgenomen, moeten 8 à 9 banen verdwijnen. Daarnaast wordt er ook gesnoeid in de verkoopsafdeling van Graphics in België en wereldwijd. Alles samen moet er daar 26 jobs aan geloven. De sanering in het personeelsbestand van Graphics moet Agfa toelaten om de komende twee jaar ongeveer 30 miljoen euro te besparen. In de afdeling HealthCare bedraagt de besparing rond de 12 miljoen euro. Daarnaast heeft Agfa een besparingsprogramma ontwikkeld om de kosten voor aankoop van goederen en diensten met 50 miljoen euro te doen dalen.

De besparingen werden aangekondigd nadat de zwakke resultaten voor het vierde kwartaal werden bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de hoge grondstofkosten bleven wegen op de resultaten van de groep en dat de omzet negatief werd beïnvloed door de sterke euro en de economische vertraging in de VS.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content