Agfa HealthCare neemt Oostenrijkse erp-leverancier TIP over

© Agfa Healthcare
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Agfa HealthCare heeft de Oostenrijkse TIP Group overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. TIP is een softwarebedrijf uit Graz dat bi- en erp-oplossingen bouwt voor ziekenhuizen.

Agfa HealthCare is een gespecialiseerde divisie van de beeldvormingsgroep Agfa Gevaert, die zich toespits op toepassingen voor de gezondheidszorg.

“Business intelligence wordt almaar belangrijker voor ziekenhuizen”, licht ceo Winfried Post van Agfa Healthcare de overname toe. “In de komende jaren zal het enkel mogelijk zijn om de toenemende kostendruk in de gezondheidszorg efficiënt te beheersen met behulp van gespecialiseerde tools. Dankzij deze overname beschikken we nu over een oplossing die is afgestemd op de behoeften aan data-integratie en -analyse van het ziekenhuis, zodat we een grotere toegevoegde waarde kunnen genereren voor de zorginstellingen.”

Volgens de website van Tip Group worden de systemen van de Oostenrijkse groep in meer dan 300 ziekenhuizen gebruikt.

Agfa HealthCare maakt deel uit van de Agfa Gevaert Groep. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale beeldvormingsystemen en it-systemen. Agfa Gevaert telt drie divisies. Agfa Graphics levert klanten in de grafische industrie geïntegreerde drukvoorbereidingsystemen en industriële inkjetsystemen; Agfa HealthCare biedt ziekenhuizen en andere zorgorganisaties medische beeldvormingsystemen en informatiesystemen aan en Agfa Specialty Products levert producten in verscheidene industriële markten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content