Agoria App Alliance gaat app-ontwikkelaars ondersteunen

Agoria richt de App Alliance op die ict-bedrijven en ontwikkelaars van apps een platform biedt voor het uitwisselen van ervaringen. Belgische bedrijven die apps willen ontwikkelen kunnen er terecht voor informatie.

Technologiefederatie Agoria lanceerde de App Alliance vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona. Ons land telt ongeveer 400 app-ontwikkelaars. Agoria wil met de App Alliance deze sector, die snel groeit, ondersteunen en professionaliseren.


“Er is een duidelijke vraag van de markt naar apps,” zegt Tanguy De Lestré van Agoria. “Ook bedrijven willen apps ontwikkelen, maar weten niet altijd goed hoe hieraan te beginnen. Achter elke app op uw smartphone of tablet, zit een team van experts en ontwikkelaars die dit nieuwe medium onder de knie hebben. En dat kunnen ook Belgische ontwikkelaars zijn.


Ict-bedrijven en app-ontwikkelaars kunnen via het platform ervaringen uitwisselen. Maar de App Alliance dient ook als aanspreekpunt voor Belgische bedrijven die apps willen ontwikkelen. Daarnaast wil de alliantie ook richtlijnen geven in verband met privacyregels, een ethisch charter opstellen en een mobiele gids uitgeven over de app-bedrijven in ons land.


De eenvoudige softwareprogrammaatjes voor smartphones en tablets zijn inmiddels niet meer weg te denken. Apple biedt in de appstore zo’n 800.000 apps aan, terwijl er voor het Android besturingssysteem 700.000 apps te vinden zijn via Google Play .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content