Agoria ICT heeft nieuwe voorzitter

De managing director van Sopra banking Software gaat de bedrijfsgroep ICT van Agoria leiden. Hij volgt daarmee Chantal De Vrieze op.

Marc De Groote, de managing director van Sopra banking Software gaat de bedrijfsgroep ICT van Agoria leiden. Hij volgt daarmee Chantal De Vrieze, country manager van Econocom, op die de taak in maart 2010 op haar nam.

De doelstellingen van de nieuwe voorzitter zijn zorgen voor een beter investerings- en ontwikkelingsklimaat alsook er voor zorgen dat Belgische ict-bedrijven competitiever zijn ten opzichte van hun buitenlandse concurrenten. Daarnaast wil hij ict verder promoten als toekomstsector en r&d en ondernemerschap bevorderen.

“Ict is onmisbaar in een vlot draaiende economie, maar we laten nog veel kansen liggen” zegt De Groote. Er wordt volgens hem te weinig in geïnvesteerd, zowel door de overheid als door bedrijven omdat het te vaak als kost wordt aanzien. “Nochtans kunnen we net met slimme ict-investeringen efficiënter worden en oplossingen vinden voor heel wat maatschappelijke uitdagingen.”

De overheid moet volgens De Groote een performante basisinfrastructuur voor ict bevorderen. Die moet er voor zorgen dat evoluties naar cloud, big data, apps en andere trends in goede banen worden geleid.

Recent nog maakte staatssecretaris Hendrik Bogaert bekend dat hij het aantal ambtenaren sneller wil afbouwen door te investeren in IT.

De Groote begon zijn carrière in ict bij CSC in 1988. Nadien richtte hij het r&d-departement op bij Callatay & Wouters waar hij in 1991 begon. Daar zorgde hij ook voor de internationale ontplooiing en de ontwikkeling van het bankingproduct Thaler. In 2007 werd hij ceo van het bedrijf dat sinds vorig jaar is omgedoopt tot Sopra Banking Software.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content