Agoria: “Tijdelijke werkloosheid redt banen”

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Met de resultaten van een eigen enquête bij technologiebedrijven in de hand hoopt Agoria de discussie rond tijdelijke werkloosheid voor bedienden kracht bij te zetten.

Met de resultaten van een eigen enquête bij technologiebedrijven in de hand hoopt Agoria de discussie rond tijdelijke werkloosheid voor bedienden kracht bij te zetten.

Een kleine 85 procent van de technologische bedrijven in ons land is voorstander van tijdelijke werkloosheid voor bedienden. Dat blijkt uit een enquête van de federatie voor de technologische sector Agoria bij 600 bedrijven. Zowel bij de dienstenbedrijven (79,4 %) en bij de productiebedrijven (86,3 %) zijn de medestanders, aldus de enquête, talrijk. Eenzelfde beeld bij kmo’s (82,8%) en bij de bedrijven met meer dan 100 werknemers (86%).

Ongeveer de helft van de bevraagde bedrijven doet al beroep op het systeem van economische werkloosheid voor arbeiders. Agoria zegt te pleiten voor een uitbreiding van het systeem naar bedienden, “want tijdelijke werkloosheid redt banen”, klinkt het. “Dankzij dit systeem kunnen de werkgevers individuele ontslagen of herstructureringen vermijden of minstens zo lang mogelijk uitstellen en beperken. (…) Voor bedrijven is het belangrijk dat ze mensen na jaren trouwe dienst niet meteen hoeven te ontslaan als het wat minder goed gaat. Op die manier gaat ook de opgebouwde expertise van het personeel niet verloren. En er gaan minder kostbare tijd en middelen verloren om nieuwe mensen te zoeken als de zaken terug opleven.”

Bij de bonden stuitten vergelijkbare uitspraken van VBO-topman Piet Timmermans eerder deze maand al op een njet. Naar dat gemeenschappelijke standpunt wordt nu dan ook verwezen: “Eventuele tijdelijke economische werkloosheid voor bedienden kan enkel besproken worden binnen een globaal te onderhandelen pakket voor de harmonisering van het arbeidersstatuut naar dat van de bedienden.”

“Waar wordt precies de grens getrokken tussen de ‘uitzonderlijke’ en normale situatie? En de grens tussen bedienden voor wie dit kan, en voor welke niet? En werknemers die economisch werkloos worden gesteld boeten vaak fors in op hun inkomen. Dat probleem wordt nog alleen maar groter bij uitbreiding van het systeem naar de bedienden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content