AkzoNobel vergadert via Cisco Telepresence

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Netwerkintegrator Orange Business Services heeft een “miljoenencontract” in de wacht gesleept bij chemiereus AkzoNobel voor de implementatie van Cisco Telepresence.

Netwerkintegrator Orange Business Services heeft een “miljoenencontract” in de wacht gesleept bij chemiereus AkzoNobel voor de implementatie van Cisco Telepresence.

Het Nederlandse AkzoNobel, dat Orange al jaren als belangrijkste netwerkdienstenleverancier in huis heeft, heeft dat bedrijf nu de komende drie jaar ook ingeschakeld voor de implementatie van een volledig beheerde high-end videoconferencingoplossing Cisco Telepresence in de 15 belangrijkste vestigingen (onder meer in China, India, Brazilië, Canada, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk). Orange moet onder meer instaan voor netwerkupgrades, apparatuur, wereldwijde implementatie, onderhoud, dag en nacht end-to-end beheerdiensten en conciërgeondersteuning voor medewerkers van AkzoNobel.

AkzoNobel wil met de implementatie van Cisco Telepresence de productiviteit per medewerker verhogen, de wereldwijde samenwerking tussen projectteams verbeteren, voor een betere toegang tot opleidingsprogramma’s op afstand zorgen en voor een betere bereikbaarheid van deskundigen. Verder moet de videoconferencingoplossing medewerkers een betere balans tussen werk en privé bieden en moet het de integratie van overgenomen bedrijven bevorderen.

De chemiereus verwacht bovendien dat het aanzienlijk zal kunnen besparen op reiskosten en dat het personeel productiever zal worden. Ook stelt het dat in één klap ook de CO2-voetafdruk en het energieverbruik van het bedrijf kan verlagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content