Al 250.000 pc’s gedoneerd aan Close The Gap

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De non-profitorganisatie Close The Gap heeft plechtig de …

De non-profitorganisatie Close The Gap heeft plechtig de mijlpaal van 250.000 gedoneerde pc’s gevierd, in aanwezigheid van aartsbisschop en Nobelprijswinnaar voor de vrede Desmond Tutu.

Het oorspronkelijk Belgische Close The Gap is een door de VN erkende en internationaal opererende ngo die oude computers van Europese bedrijven een tweede leven geeft in Oost-Afrikaanse scholen en ziekenhuizen. Sinds 2003 zijn er 250.000 computers geschonken door 225 Europese bedrijven, goed voor een bereik van meer dan 1,5 miljoen unieke gebruikers in 2.100 begunstigdenorganisaties in 40 landen over de hele wereld.

Tijdens een speciaal evenement in het computerherstelcentrum van Close the Gap in Culemborg (Nederland) werd aartsbisschop Desmond Tutu, al geruime tijd ambassadeur van Close the Gap, uitgenodigd om de laatste handeling te verrichten in het herstelproces van de symbolische 250.000ste computer, die zal worden verzonden naar ontwikkelingslanden.

In 2011 breidde Close the Gap zelfs het oorspronkelijke concept om it-hardware te verzenden naar projecten in ontwikkelingslanden uit door nu ook complete it-oplossingen, inclusief netwerkapparatuur, softwareoplossingen en trainingsprogramma’s, aan te bieden met actieve en rechtstreekse betrokkenheid van gekwalificeerde lokale partners.

Een jaar geleden nog opende Close The Gap, samen met eurocommissaris Neelie Kroes, in Kenia het eerste ‘e-wastecentrum’ van de organisatie, voor de milieuvriendelijke verwerking van gevaarlijke stoffen uit afgedankte pc’s. Jaarlijks wordt in ons land ook het ict-fietsbenefiet ‘Bike to close the gap’ georganiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content