Al meer dan 151.000 mensen schreven zich in op bel-me-niet-meer.be

© Thinkstock

Eind augustus hadden zich al 151.774 mensen aangemeld op de website www.bel-me-niet.meer.be om geen ongewenste reclame meer te ontvangen via telefoon.

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte op een schriftelijke vraag van Nele Lijnen (Open VLD). Het parlement keurde midden vorig jaar een wet goed die bedrijven op straf van zware boetes verplicht om hiermee rekening te houden. De site werd gelanceerd in maart.

Ondanks de nieuwe wetgeving en de opstart van de website blijven er bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie klachten binnenkomen van burgers over niet-naleving van de regelgeving betreffende ongewenste reclame vanwege bedrijven. In de periode maart-augustus 2013 ontving de dienst hierover 797 klachten.

Momenteel lopen er meerdere onderzoeken. In de vermelde periode werd reeds tegen 9 onderneming een PV van waarschuwing opgemaakt. ‘Van deze ondernemingen wordt de handelswijze opgevolgd. Wanneer ze zich binnen de gestelde termijn niet aan de regelgeving conformeren kan hen in eerste instantie een boete worden opgelegd die kan oplopen tot 25.000 euro’, aldus Vande Lanotte. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content