Al-Qaeda start met ‘cyber-Jihad’

In welke grot Osama Bin Laden zich momenteel juist bevindt, weet niemand, maar de leider van het terreurnetwerk Al-Qaeda is er blijkbaar wel in geslaagd om een DSL verbinding tot in zijn verblijfplaats te trekken. De nieuwssite debka.com voorspelt immers dat Al-Qaeda in de komende dagen een grootscheepse ‘cyberaanval’ gaat lanceren.

De site, die sterke banden heeft met het Israëlische leger, zou mailverkeer onderschept hebben waarin te lezen staat dat honderdduizenden Moslims vanaf zondag zullen deelnemen aan groots opgezette ‘denial of service’-acties, met als uiteindelijke doel het lamleggen van het internet.

“In de mails worden Moslims die het martelaarschap wel aantrekkelijk vinden, maar om de één of de andere reden niet ten strijde kunnen trekken, opgeroepen om hun verantwoordelijkheid op deze manier op te nemen”, schrijft debka. “De instructies zijn in een eenvoudige taal opgesteld, en de acties viseren verschillende oneline-doelwitten.”

Met de cyber-jihad wil Al-Qaeda reageren op het feit dat Westerse overheidsinstellingen in het verleden alles in het werk gesteld hebben om websites die links hebben met Al-Qaeda van het net te halen.

Op de dag des oordeels zouden al een twintigtal ‘anti Moslim’ websites aangevallen worden. Pikant detail: virtuele martelaars genieten in het hiernamaals dezelfde voorrechten als Jihadi die gesneuveld zijn on the battlefield.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content