Al sleet op HP Slate?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

HP zou z’n komende tablet-pc, de ‘Slate’, niet meer met Windows 7 op de markt willen brengen. Dat meldt althans een niet nader genoemde bron aan technologiewebsite TechCrunch. HP zou ontevreden zijn over Windows 7 als besturingssysteem voor tablets, waardoor het bedrijf het project zou hebben stopgezet. Voor alle duidelijkheid: het bericht is nog nergens bevestigd en bevindt zich tot nader order in de sfeer van de geruchten. Al is TechCrunch doorgaans goed ingelicht. De site meldt dat HP niet alleen Windows 7 overboord zou gooien, maar ook de gebruikte Intel-hardware (Intel Atom Z530), omdat die teveel energie zou opslorpen.

HP zou z’n komende tablet-pc, de ‘Slate’, niet meer met Windows 7 op de markt willen brengen. Dat meldt althans een niet nader genoemde bron aan technologiewebsite TechCrunch. HP zou ontevreden zijn over Windows 7 als besturingssysteem voor tablets, waardoor het bedrijf het project zou hebben stopgezet.

Voor alle duidelijkheid: het bericht is nog nergens bevestigd en bevindt zich tot nader order in de sfeer van de geruchten. Al is TechCrunch doorgaans goed ingelicht. De site meldt dat HP niet alleen Windows 7 overboord zou gooien, maar ook de gebruikte Intel-hardware (Intel Atom Z530), omdat die teveel energie zou opslorpen.

Een prototype van de HP Slate werd in januari op de CES voorgesteld door Microsoft-ceo Steve Ballmer. Wanneer het toestel op de markt zou komen, was toen nog niet duidelijk.

Observatoren redeneren nu dat de overname van Palm door HP zou kunnen hebben meegespeeld in de beslissing. Palm heeft immers ook Palm WebOS in huis als besturingssysteem (voor smartphones). De vraag is of WebOS ook geschikt is voor tablet pc’s. Bovendien heeft het een erg beperkt marktaandeel. Andere namen die nu opduiken, zijn Android en Chrome van Google. Qua processor wordt ARM genoemd.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content