Albert Heijn gaat kassaloze winkels testen

© belga

Albert Heijn gaat volgend jaar, in navolging van Amazon, kassaloze winkels testen in Nederland. Klanten kunnen dan spullen pakken in de winkel en weglopen, terwijl de verrekening automatisch gebeurt.

In eerste instantie richt het pilootproject zich op de ‘AH to go’-winkels omdat snelheid en gemak bij die kleinere winkels toch al belangrijk is. De komende jaren richt AH zich met deze pilot nog niet op gewone Albert Heijn-winkels. De kassaloze winkel is ook nog niet voor meteen voor de Belgische vestigingen van Albert Heijn. “De plannen zijn momenteel enkel voor Nederland”, aldus de woordvoerster van de supermarktketen.

De Amerikaanse internetretailer Amazon test al een winkel waarbij klanten niets hoeven te scannen en heeft ook plannen om die in Europa te introduceren. Als de mobiele telefoon van de klant bekend is, registreert die alle producten in het mandje. Ook camera’s en sensoren houden in de gaten welke artikelen je meeneemt. Bij het verlaten van de winkel wordt dan automatisch betaald. Welke techniek Albert Heijn gaat gebruiken is nog niet bekend.

Partner Content