“Alcatel-Lucent wil tot 300 arbeidsplaatsen schrappen in België”

Het telecombedrijf Alcatel-Lucent is van plan dit jaar in België 250 tot 300 arbeidsplaatsen te schrappen.

Het telecombedrijf Alcatel-Lucent is van plan dit jaar in België 250 tot 300 arbeidsplaatsen te schrappen. Dat hoeft niet noodzakelijk te leiden tot banenverlies: de directie zou werknemers willen reclasseren, zo deelde de Franse vakbond CFE-CGC mee.

De plannen maken deel uit van een Europees plan waarbij dit jaar 1.650 tot 1.800 arbeidsplaatsen verloren zouden gaan. Daarbij onder meer ook 450 in Frankrijk, 450 tot 500 in Italië en 150 tot 200 in Duitsland, zo werd meegedeeld aan de Europese ondernemingsraad van het bedrijf. In België zou het gaan om 250 tot 300 van de 1.712 arbeidsplaatsen.

“De geschrapte posten zullen niet noodzakelijk gepaard gaan met banenverlies”, aldus de vakbond. “De directie is van plan een zeker aantal werknemers te reclasseren naar banen die nu worden uitgevoerd door onderaannemers of hen interne vacatures laten invullen.”

Vrijdag vindt bij Alcatel-Lucent in Antwerpen een ondernemingsraad plaats. Daar zou meer duidelijkheid moeten komen over de 250 tot 300 arbeidsplaatsen die het bedrijf in België zou willen schrappen. Woordvoerster Kathleen De Smedt noemt de informatie “voorbarig”.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content