‘Alcoholcontroles zinloos door Twitter en Facebook’

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Steeds meer automobilisten waarschuwen elkaar via sociale media over alcoholcontroles, zegt de Nederlandse politie. Die gaat hierdoor voortaan kortere en snel verplaatsende controles doen.

Twitter en Facebook zorgen ervoor dat alcoholcontroles zinloos worden; via deze sociale netwerksites, kunnen bestuurders elkaar steeds sneller waarschuwen zodat controles ontweken kunnen worden. Dat zegt de Nederlandse politie, die volgens het Algemeen Dagblad wil overschakelen op een systeem van korte en snel verplaatsende controles.

“Als er een feest wordt gehouden, gaat het op sociale media als een lopend vuurtje rond dat er een alcoholcontrole staat. Daarom moeten we creatiever zijn en afstappen van grote controleoperaties”, aldus de politie van Den Haag. “Zien we een bericht over onze controle op Twitter, dan verkassen we. We gaan ook mobiele controles doen, aan de hand van motorrijders”.

Kleine controles uitvoeren naast een grote om zo omrijdende bestuurders toch nog te kunnen vatten, is volgens de nationale politie ook een mogelijkheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content