Alderweireld twee jaar lang gestalkt door hacker

Toby Alderweireld © Belga Image

Toby Alderweireld (26) en zijn vrouw Shani werden twee jaar lang lastig gevallen door een hacker, die zich onder meer toegang had verschaft tot de wachtwoorden, foto’s, e-mails en adressen van de Rode Duivel.

De hacker kraakte de e-mailaccounts van Alderweireld en zijn vrouw en viel hen onder meer lastig via valse Facebookprofielen. Hij uitte ook doodsbedreigingen aan het adres van de voetballer die zo goed als zeker naar Tottenham Hotspur gaat, zo berichten verschillende kranten.

Ook nadat ze van e-mailaccount veranderd waren, bleef de hacker het koppel achtervolgen. Via een onbeveiligde poort slaagde hij erin om in te breken in de computer van Toby Alderweireld. De crimineel had daardoor toegang tot al zijn wachtwoorden, ­foto’s, e-mails, adressen en internetverkeer.

Alderweireld diende een klacht in bij het gerecht. Gespe­cialiseerde agenten zouden een onderzoek gestart zijn, maar volgens de voetballer boekte dat te weinig vooruitgang.

Daarom riep hij ook de hulp in van computerspecialist Nico Cool, die er de voorbije weken in slaagde de hacker op te sporen en de valse ­accounts van het internet te verwijderen.

Alle informatie over de hacker werd intussen overgemaakt aan de politie. De persoon riskeert nu een vervolging.

(Belga/MI)

Partner Content