Alexander De Croo in gesprek met Neelie Kroes over uitrol Digitale Agenda in België

Alexander De Croo © Belga

Open VLD-vicepremier Alexander De Croo, bevoegd voor Digitale Agenda, heeft woensdag een ontmoeting met Neelie Kroes, uittredend vicevoorzitter van de Europese Commissie en Europees Commissaris voor Digitale Agenda. Ze zullen het hebben over de uitrol van de Digitale Agenda in België.

‘De digitale economie ontwikkelt zich in Europa zeven keer sneller dan de rest van de economie. Het komt erop aan om dat groeipotentieel ook in ons land tot volle bloei te laten komen’, zegt Alexander De Croo, de minister die nu ook bevoegd is voor Digitale Agenda. Hij gaat woensdag rond de tafel zitten met Neelie Kroes om de uitrol van de Digitale Agenda in België te bespreken.

Neelie Kroes
Neelie Kroes© Reuters

‘We mogen digitale omslag niet missen in België’

Hij wijst erop dat Kroes als Europees Commissaris voor Digitale Agenda de voorbije jaren belangrijk pionierswerk verricht heeft in Europa. ‘De volledig uitrol van de Digitale Agenda in Europa zorgt voor groei en jobs. Op lange termijn levert de digitale economie in heel Europa bijna 4 miljoen extra jobs op. We mogen in België de digitale omslag niet missen. Ik zal in ons land dan ook verder bouwen op de Digitale Agenda van Neelie Kroes’, stelt de Open VLD-minister.

Coderjojo

De Croo en Kroes zullen ook samen een workshop van Coderdojo bezoeken, een gratis programmeer- en techclub in Anderlecht, toegankelijk voor alle kinderen met een passie voor programmeren en technologie. Codojo wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content