ALLO telecom wil 27 Belgische shops sluiten, 72 banen bedreigd

© Belga

De directie van telecomketen ALLO telecom wil 27 van de 72 shops in België sluiten en het aantal functies in de hoofdzetel verminderen. Daardoor zijn mogelijk 72 banen bedreigd.

De directie van telecomketen ALLO telecom heeft tijdens de ondernemingsraad zijn intentie bekendgemaakt om 27 van de 72 shops in België te sluiten en het aantal functies in de hoofdzetel te verminderen. Daardoor zijn mogelijk 72 banen bedreigd. Bij de telecomketen, een onderdeel van BASE Company, werken momenteel 199 mensen.

“De intentie tot reorganisatie die wij vandaag aankondigen, heeft als doel de rendabiliteit van ALLO telecom en de toekomst van de overblijvende 45 shops veilig te stellen”, legt Marc Brodahl, directeur van ALLO telecom, uit.

Het bedrijf wijst op een sterk veranderde telecomwereld met verhoogde concurrentiedruk, wijzigende regelgeving die klanten vrijer heeft gemaakt en de tarieven heeft doen dalen. “Ook het consumentengedrag is sterk veranderd”, klinkt het nog. Zo wordt het internet steeds meer gebruikt als aankoop- en informatiekanaal, en wenst de klant “steeds meer service en toegevoegde waarde als hij in een shop komt”. Dat vereist investeringen, wat – rekening houdend met de hoge concurrentie – de rendabiliteit van de retailers onder druk zet.

ALLO telecom verkoopt de merken BASE, BASE business, Jim Mobile, Allo RTL, Sud Presse, Ortel. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content