Alternatieve operatoren hekelen cynisch Belgacom

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De verzamelde alternatieve operatoren in België vinden de 20%-kortingseis van Belgacom bijzonder cynisch.

De verzamelde alternatieve operatoren in België vinden de 20%-kortingseis van Belgacom bijzonder cynisch.

Het Platform Telecom Operators & Service Providers – dat is de groepering van alternatieve operatoren in België, zegt “met verbazing kennis te nemen van het initiatief van marktleider Belgacom.” Belgacom heeft via een brief zijn leveranciers gevraagd om 20% in te leveren op hun verkoopprijzen. Doen ze dat niet dan wil Belgacom niet langer met hen samenwerken.

Het Platform vindt dit “bijzonder cynisch” waarbij de vereniging verwijst naar het recente prijsbeleid van Belgacom. Zo is het “Classic” tarief van Belgacom sedert 1999 gestegen van 15.44 euro naar 18.40 euro en is Belgacom nog één van de weinige Europese operatoren die zijn tarieven heeft geïndexeerd, en dit meerdere malen gedurende de afgelopen jaren.

“De eis tot prijsverlaging en de quasi gelijktijdige verhoging van de eigen tarieven kan geïnterpreteerd worden als het zoveelste bewijs van misbruik van dominante positie”, stelt het Platform. Vorige week werd Proximus nog veroordeeld door de Raad voor de Mededinging tot een boete van 66,3 miljoen euro wegens wurgprijzen (‘price squeeze’ in het vakjargon).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content