Alternatieve telecomspelers bundelen krachten met LinQUp

Onder de naam LinQUp gaan Newtel, Nextel, Siecom en beveiligingsintegrator Securipoint een volledige telecomdienst aanbieden.

Onder de naam LinQUp gaan Newtel, Nextel, Siecom en beveiligingsintegrator Securipoint een volledige telecomdienst aanbieden.

De alliantie van de vier bedrijven komt er omdat ze een end-to-end telecomdienst willen aanbieden. Waarbij zij naar klanten toe de volledige controle en verantwoordelijkheid dragen. De nieuwe telecomoperator werkt hiervoor samen met Belgacom, Colt, Telenet en Destiny. Ook Geert De Westelinck, onder meer actief geweest bij Esprit Telecom en Toledo, is mee betrokken bij de oprichting.

“De klant is het beu dat de operator en integrator ping pong spelen bij eventuele problemen van uitval van lijnen of kwaliteitsverlies,’ zegt Joel Schols, Managing Director van Newtel. “Door de globale dienst aan te bieden leveren we een enorme meerwaarde. Als het fout loopt is er maar één partij die dient tussen te komen. Geen discussie.”

Momenteel is LinQUp gestart met de soft launch van zijn diensten. In oktober volgt de hard launch. In een eerste fase mikt het bedrijf op vaste telefoonaansluitingen (Isdn/Pstn), Voip (Sip trunking met QoS), interconnectiviteit (Vdsl, Sdsl, glasvezel) en datakoppelingen van multi-sites (Ipvpn/Mpls).

In een volgende fase moeten daar ook mobiele diensten bijkomen waarbij LinQUp hoogstwaarschijnlijk IP Centrex in het aanbod opneemt voor een fix-to-mobile integratie.

“Onze klanten wensen niet meer van het kastje naar de muur gestuurd te worden,” vat Gie Laurijssen, managing partner van Siecom het samen. “We nemen 100% verantwoordelijkheid voor hun voice en data betwerk inclusief de connectiviteit. Voor Siecom een logische volgende stap in onze complete Unified Solutions aanpak.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content