Alternatieve vervoersdienst Uber levert ijsjes in Brussel

© Belga
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Op vrijdag 18 juli kunnen exclusieve Capoue-ijsjes besteld worden met de Uber app. De zoetigheden zouden binnen de paar minuten geleverd worden, overal in het Brussels gewest.

Op vrijdag 18 juli kunnen exclusieve Capoue-ijsjes besteld worden met de Uber app. De zoetigheden zouden binnen de paar minuten geleverd worden, overal in het Brussels gewest. Vrijdag tussen 14 en 21 uur biedt de alternatieve taxidienst Uber een extra service aan door – op aanvraag – exclusieve ijsjes te leveren van het bekende Brusselse huis Capoue. Om de ijsjes te kunnen bestellen, moet je enkel de Uber app downloaden.

Overigens is Brussel niet alleen: de #UberIceCream-actie wordt uitgerold in 40 Europese steden, en is al enkele jaren een traditie. “Hiermee toont Uber de mogelijkheden van haar concept, en van haar netwerk”, klinkt het.

“De levering van ijsjes zal even flexibel en kwaliteitsvol zijn als onze klassieke vervoersdienst”, voegt Alexandre Droulers van Uber Brussel toe. “Om de Capoue-ijsjes te kunnen bestellen volstaat een registratie op de Uber-app. Die app zal vrijdag tussen 14 en 21 uur een speciale ‘Ice Cream’-functie hebben.”

De exclusieve ‘Uber-branded’-sets van 6 ijsjes (inclusief Uber goodies) worden verkocht aan 25 euro, en de rekening zal via de Uber-account worden afgehandeld.

Het Amerikaanse taxibedrijf Uber is in maart in Brussel begonnen met zijn dienst, die particuliere chauffeurs via een app in contact brengt met mensen die op zoek zijn naar een lift.

Volgens Uber gaat het om een moderne en vooral goedkope versie van autodelen, maar het bedrijf krijgt toch heel wat tegenkanting van overheden én taxilobby’s. In Brussel werden er de voorbije maanden zelfs al wagens van Uber in beslag genomen.

Hoewel heel wat steden de dienst willen verbieden, lijkt het management zich daar niet al te veel van aan te trekken en oppert het dat “Uber is functioning within the legal frameworks.”

In elk geval is het laatste woord nog niet gezegd over het bedrijfje, dat intussen al 17 miljard dollar zou waard zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content