Altice trekt naar de beurs

Het Luxemburgse kabelbedrijf Altice trekt vandaag naar de beurs. In ons land is het bedrijf actief met Numéricable, het vroegere Coditel.

Het Luxemburgse kabelbedrijf Altice trekt vandaag naar de beurs. In ons land is het bedrijf actief met een belang van 30 procent in Numéricable, het vroegere Coditel. Altice verwacht in totaal 1,3 miljard euro op te halen op de beurs van Amsterdam. Met een marktkapitalisatie van 5,7 miljard euro gaat het om de grootste beursgang op Euronext Amsterdam sinds 2006.

De 26,5 miljoen beschikbare aandelen openen aan 28,35 euro wat goed moet zijn voor 750 miljoen euro.. Tegelijk verkoopt aandeelhouder Next 19,6 miljoen aandelen die nog eens 555 miljoen euro moeten opleveren. Op het moment van schrijven staat het aandeel op 28,85 euro, 2,12 procent hoger dan de openingskoers.

Altice is internationaal actief. De grootste omzet wordt behaald in Frankrijk gevolgd door Israël en de Dominicaanse Republiek. Verder is het bedrijf ook in Portugal, Luxemburg, de Franse Overzeese gebieden en België actief. Voor België en Luxemburg bedraagt de gezamelijke omzet 53,2 miljoen euro. (Ebitda 35,4 miljoen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content