Altijd online met de Nubo 4G-camera van Panasonic

© Panasonic
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Nubo-camera van Panasonic kan vanaf deze week ook in België besteld worden. Opvallend aan de Nubo is dat hij geen wifi-verbinding nodig heeft, en ook gewoon over 4G werkt.

Helemaal nieuw is de security cam van Panasonic niet, het Japanse elektronicamerk stelde de Nubo immers vorig jaar al voor op het Mobile World Congress in Barcelona. Maar deze week gaat het toestel wel in voorverkoop: je kan het bestellen voor 349 euro.

Wat de Nubo voor heeft op andere mobiele netwerkcamera’s om je huis mee in het oog te houden, is dat hij geen wifi- of ethernet-verbinding nodig heeft en ook over 3G en 4G kan werken. Mensen die thuis een onstabiel wifi-netwerk hebben, hoeven dus niet langer te vrezen voor storingen en andere ongemakken.

De compacte Nubo is weerbestendig, en kan dus zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het toestel heeft ook een motion sensor, en kan dus een seintje sturen naar Android of iOS-apparaten wanneer er (verdachte) bewegingen gedetecteerd worden.

Voorts is er ook tweewegs-communicatie voorzien, en kan je je kinderen er bijvoorbeeld van op afstand op wijzen dat de ze deur van de koelkast vergaten te sluiten wanneer je ’s avonds op een event zit.

Hoewel er plaats is voor een micro sd-kaart, gaat Panasonic er van uit dat je de HD videobeelden die je maakt met het toestel in de cloud opslaat. Daarvoor, én voor de 4G-verbinding, moet je natuurlijk wel een abonnement afsluiten. In Europa hebben de Japanners een partnership afgesloten met Vodafone, en kan je vanaf 10 euro per maand een abonnement nemen.

Wie géén extra kosten wil maken, kan de security-cam gewoon over wifi gebruiken. Omdat het ding zo klein is, gaat Panasonic er van uit dat gebruikers het ook mee zullen nemen naar hotelkamers en andere plaatsen, bijvoorbeeld om in het oog te houden of het kamermeisje haar boekje niet te buiten gaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content