Altimate overgenomen door Arrow

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Franse it-distributiegroep Altimate wordt opgeslokt door Arrow Electronics.

De Franse it-distributiegroep Altimate wordt opgeslokt door de Amerikaanse reus Arrow Electronics.

Altimate, vroeger Distrilogie, was onderdeel van de Ierse financiële holding DCC. Die verkoopt het bedrijf nu volledig aan Arrow ECS, een Amerikaanse distributiereus met een omzet van 21,4 miljard dollar in 2011 en 15.700 werknemers op 390 locaties wereldwijd. Ter vergelijking: Altimate staat voor een omzet van 275 miljoen euro per jaar, die het bedrijf haalt in 8 Europese landen waaronder België. In ons land groeide Altimate de laatste jaren vrij snel door de overnames van Com4U en Numitor. De Belux-poot wordt geleid door Anthony Aceto, die Numitor oprichtte.

Altimate is onder meer distributeur van Acronis, Adobe, NetApp, RedHat, Symantec, Oracle en VMware. Arrow ECS, dat in België een kantoor in Brussel heeft, verdeelt onder andere producten van IBM HW-SW en Services, IBM Cloudsolutions, Citrix, BlueCoat, Wyse, Emerson Datacentre Solutions, Enterasys, Trend Micro, StoneSoft, Aruba Networks, ActiveIdentity, IPSwitch en Avocent.

De overname moet nog goedgekeurd worden door de Europese concurrentiewaakhond. Beide bedrijven mogen daardoor voorlopig nog op geen enkele manier samenwerken.

Update 04/04: info over Arrow ECS België gecorrigeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content