Altiris eist plaats op binnen Symantec

Ruim een half jaar na de overname van de specialist in infrastructuurbeheer Altiris door securityreus Symantec claimen de bonzen van beide firma’s een goed rapport. De eerste geïntegreerde producten zijn al een feit.

Ruim een half jaar na de overname van de specialist in infrastructuurbeheer Altiris door securityreus Symantec claimen de bonzen van beide firma’s een goed rapport. De eerste geïntegreerde producten zijn al een feit.

De overname van Altiris door Symantec leek voor de directies van beide bedrijven logisch: de klanten verwachtten almaar meer dat security en systeembeheer samenvallen én de overlapping tussen beider productportfolio’s en marktstrategieën was vrijwel onbestaande. Volgens de directie zouden weinig werknemers het bedrijf na de overname verlaten hebben. Voortaan is Altiris dus een entiteit binnen Symantec.

De eerste taak na de overname: de productgamma’s van beide bedrijven integreren en rationaliseren. Zo werd de ‘remote copy’-oplossing Carbon Copy van Altiris achterwege gelaten ten voordele van pcAnywhere. Ghost wordt behouden in ‘image copy’. LiveState gaat de schuif voor Client Management Suite en de compliancetechnologie die Altiris 2 jaar geleden kocht wordt geïntegreerd in de Symantec-oplossing. Het ‘framework’ van Altiris wordt trouwens door Symantec als basisarchitectuur gebruikt voor de integratie.

Altiris komt ook met enkele nieuwe producten. Zo lanceert het een tool voor de workflow-automatisering bij it-afdelingen (bijvoorbeeld voor het bestelproces van it-materiaal). Backup exec System Recovery 7.0 kan voortaan een fysieke back-up converteren naar een virtuele schijf, wat de hersteltijd van Windows-omgevingen aanzienlijk beperkt. Ook beheert Endpoint Protection 11.0 de verschillende securitytechnologieën (antivirus, antispyware, firewall, intrusion prevention, enz.) via een unieke agent en één enkele console.

Ed Reilly, vice president sales, meldde trouwens dat de omzet van Altiris het voorbije jaar met 20 procent gegroeid is en dat de vooruitzichten voor dit boekjaar ook afklokken op 20 procent groei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content